Uitslag Limiet 17 oktober 2010 in Tilburg

Zes zwemmers van Neptunus '58 hebben op zondag 17 oktober meegedaan aan een limietwedstrijd in Tilburg. Aan deze wedstrijden deden behalve een aantal Brabantse verenigingen ook nog zwemmers uit Zeeland en Zuid-Holland mee.

De eerste afstand voor de zwemmers van Neptunus '58 was de 50 meter vlinderslag. Mark van Dinther verbeterde zijn beste tijd met 0.3 seconde. Hij was al in het bezit van een startbewijs voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen, die volgende maand in Oss gehouden worden. Ook Roel vd Kleij was al verzekerd van een startbewijs, en in Tilburg zwom hij nu een fractie boven zijn beste tijd. Bij de dames streden Anouk van Lokven en Sandra Schellekens tegen elkaar. Het verschil in inschrijftijd was namelijk maar 0.02 seconde, in het voordeel van Anouk. Tot haar eigen verbazing echter wist Sandra maar liefst 1.9 seconde sneller dan haar oude toptijd (gezwommen in mei dit jaar) te duiken. Haar eindtijd is slechts 0.8 seconde boven de limiet voor de 'Brabantse'. Anouk bleef binnen een seconde van haar beste tijd af.

Ook op de 50 school bleef Roel iets boven zijn beste tijd. Jeroen van Dinther wist zijn persoonlijke record wel aan te scherpen: hij was een halve seconde sneller dan een jaar geleden. Shirley Voets verbeterde eveneens haar pr, en wel met 0.6 seconde. Ze is nog een seconde verwijderd van de enige limiet voor de Brabantse Sprint die ze nog níet heeft behaald.

Op de 100 vrij was de opdracht voor Mark om extra aandacht te besteden aan de keerpunten. Dat ging wel iets ten koste van zijn tijd, maar dat was voor deze wedstrijd geen probleem, omdat hij zich al verzekerd had van een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen. Hij bleef 0.9 seconde boven zijn beste tijd. Na haar verbetering op de 50 vlinder wist Sandra ook op de 100 vrij een persoonlijk record te zwemmen. Ze verbeterde zich met 0.1 seconde.

Daarna volgde 50 vrij. Jeroen bleef een halve seconde boven zijn beste tijd. Ook Anouk (0.99 seconde) en Sandra (0.12) bleven boven hun beste tijden. Voor Shirley was er wel een nieuw pr. Met 29.11 was ze 0.6 seconde sneller dan ooit en nadert ze de grens van de 29 seconden. Een grens die zeker binnenkort geslecht kan worden, aangezien er wel nog wat verbeterpunten waren na haar race.

Mark en Jeroen kwamen beiden uit op de 100 meter schoolslag. Jeroen verbeterde zijn pr van 11 maanden geleden met ruim een seconde. Mark ging hard van start, met als doel binnen de limiet op de 50 school te zwemmen. Hij slaagde in zijn missie, want 36.30 was binnen de limiet, die gesteld was op 36.50. Daarna verloor hij iets de felheid in zijn slag, waardoor hij boven zijn tijd op de 100 meter bleef.

Tot slot van de middag zwommen Roel en Shirley de 100 wissel. Roel bleef een seconde boven zijn beste tijd. Shirley was wel sneller dan ooit, maar dacht het keerpunt van rugcrawl naar schoolslag zó snel gedaan te hebben dat ze de kant niet aangeraakt zou hebben op de rug. Gelukkig werd ze niet gediskwalificeerd, en dus is haar tijd ook goed voor een nieuw clubrecord. De limiet voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen had ze al eerder gehaald.

Uitslag

Foto's en filmpjes


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'